KENAPA PERLU PEMILIHAN KOLAGEN YANG BETUL??????......INI PENJELASANYA

12/13/2016 damiaamna 0 Comments

  KENAPA PERLU PEMILIHAN KOLAGEN YANG BETUL??????......INI PENJELASANYA

 

Siapa ada masalah kulit kering angkat tangan!!!! He he, saya dulu ada masalah kulit kering yang teruk sampai bersisik. Lepas tu saya consume vitamin C Shaklee. Alhamdulillah masalah tu berkurang sebab vitamin C membantu penghasilan kolagen dalam badan kita.
Kemudian Shaklee memperkenalkan Shaklee collagen powder. Kemudian ada promosi, saya tak lepaskan peluang untuk cuba kolagen Shaklee. Shaklee collagen ni dalam bentuk sachet. Dalam satu kotak ada 15 sachet, saya cuba ambil dan selepas 5 sachet dah boleh nampak kesan keatas badan kita. Siapa yang ambil akan rasa perubahannya. Ini kerana saiz serbuk yang sangat halus dan memudahkan penyerapan keatas tubuh. Sebab tu kita boleh rasa kesan atas tubuh seawal 5 sachet, insyaallah.
Dan kolagen juga membantu untuk masalah kesihatan sendi kita. Siapa ada mak ayah yang selalu ada masalah sakit sendi, boleh la hadiahkan mereka.


shaklee ikan merahCollagen Shaklee diekstrak daripada Sisik ikan merah?? 

mesti sume kenal kan dengan ikan merah ni? dan kalau yang tahu tu harga ikan ni memang antara yang ter mahal jugak kat pasaran. Tu baru ikan dia yang kita makan untuk buat lauk kan, So kenapa guna ikan merah ni??


  • Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5,000 meter. Di bawah keadaan laut yang bertekanan tinggi, ia adalah sukar bagi ikan yang biasa untuk hidup.


Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Menjadikan ia sumber kolagen yang sangat lasak.


  • Sangat lasak dan elastik

  •  Kepaduan sel yang sangat tinggi

  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
  • Jisim molekul yang sangat rendah untuk penyerapan unggul  


 JISIM MOLEKUL KOLAGEN


Lagi satu ape yang istimewa pasal Collagen Shaklee ni adalah kerana ia mempunyai Jisim Molekul Yang SANGAT RENDAH menjadi penyerapan Yang tinggi

Collagen Powder Shaklee mempunyai molekul yang sangat RINGAN kira-kira 1000mg Dalton maka ia MUDAH DISERAP oleh badandan dapat membantu meningkatkan sistesis kolagen pada lapisan dermis

dalam molekul biasa (300,000 dalton) SANGAT BESAR DAN SUKAR DISERAP oleh tubuh.. bukan tidak diserap langsung tetapi drpd 100% mungkin yang sampai kedlm sistem cuma beberapa %, secara mudahnya kurang dari 100%.

Berbeza dengan SCP, bilangan asid amino cuma 3 (1000 dalton) dan ini memudahkan penyerapan kedalam sistem badan. (PENYERAPAN UNGGUL) Jadi tiada yang terbazir dan kesannya akan dapat dirasai lebih cepat! Sebab tulah Shaklee Collagen Powder sangat istimewa berbanding kolagen lain dipasaran

fungsi kolagen shaklee

 HASIL KAJIAN TERHADAP KOLAGEN SHAKLEEMenurut kajian saintis shaklee, penggunaan 8 minggu berturut-turut akan memberikan kesan yang sangat-sangat menakjubkan terutamanya untuk kulit serta tahap kesihatan anggota tubuh badan kita yang lain!

Antara kesan lain akibat pengambilan Collagen Shaklee ni


a) Anti Penuaan
Liang pori semakin mengecil dan berkurangan dan garis-garis halus juga dapat dikurangkan

b) Menghidratkan
Kulit semakin menjadi lembap dan halus; kurangnya terjadi kulit mengelupas ataupun kering

c)Kulit lebih Anjal dan Tegang
Kulit semakin tegang, kenyal dan lembut

d) Licin
Kulit akan licin dan berseri berbanding sebelum pengambilan yang kelihatan seperti kusam dan kelam

e) Menyuburkan
Kulit kuku dan rambut akan kelihatan bersinar dan kilat, kuat dan tebal

f) Mencerahkan
Mencantikkan kulit dan menghilangkan pigmentasi, jeragat dan jerawat. Tompokan bulat dibawah mata juga tidak akan kelihatan

g) Menyokong Sendi
Meningkatkan sokongan sendi dan menguatkan tulang selain mengekalkan otot di dalam mata supaya lebih lembut

Testimoni Shaklee Collagen Powder:


Testimoni 1


Testimoni 2
 Testimoni 3 

 Testimoni 4

Testimoni 5
💜 Siti (ID 906598)

☎ H/P : 019-4139987
(SMS/Whatsapp)


✉ saminah2801@gmail.com


FB : Siti Aminah Abd Halim

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah