SET SHAKLEE

1/30/2014 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments


shaklee

shaklee


 
Shaklee mencadangkan set untuk meninggkatkan kesihatan.....berikut adalah antara set yang ada dalam Shaklee....just sms saya untuk dapatkan cadangan atau konsultasi...

set detox
set kecantikan
set kurus
set bersalin
set kehamilan
set kesuburan
set penyusuan
Set Buasir
Set Resdung
set morning sickness
Set Mata
Set Sendi
Set Gout
Set Berat Badan
Set Kanak Kanak
Set Eczema
Set Rambut
Set Diabetes
Set Jantung
Set Keletihan
Set Gastrik
Set Diabetes
Set Penjagaan Jantung
Set Darah Tinggi
Set Suami Isteri
Set Kecerdasan
Set Haji
Set Puasa
Set Migrain
Set Monopause

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

RESEPI BEBOLA AYAM DENGAN CHEESE

1/28/2014 Siti Aminah Abd Halim 1 Comments

bebola ayam
Inilah rupa bebola ayam dengan isian cheese di dalamnya

Bebola Ayam Dengan isian cheese didalamnya memang nampak mengujakan.....makan ni masa hidangan promosi KFC ...mmm sedap juga rasanya...
Kalau beli Kat pasaraya tak pasti la harganya berapa......

Apa kata Cuba buat sendiri Kat rumah.....bahannya mudah dan cara buat pun mudah saja...

Bahannya 
1. Seketul Ayam bahagian isianya saja  (150 gm)
2. 3 sudu Makan tepung jagung/ tepung ubi
3. 2 sudu Makan susu cair
4. Sebiji telur
5. Garam
6. Serbuk lada sulah dan perasa jika mahu
7. Keju ( boleh guna apa-apa jenis pun takpe)(potong dadu)
8. Serbuk roti

Cara buat
1. Kisar Ayam Dengan blender kering
2. Pukul telur dan gaulkan semua bahannya 1 hingga 6
3. Gaul adunan sehingga sebati.
4. Bentukkan dengan isikan ketulan keju dan bentukkan buat.
5. Adunan yang telah dibentukkan bebola tadi gaulkan dalam serbuk roti supaya permukaan luar disaluti Dengan serbuk roti.
6. Setelah siap, boleh la digoreng (deep fry).


 Aku guna keju Parmesan ...guna cheddar pun ok ....

1 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

PULAU PANGKOR LAGi

1/22/2014 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments




Berikut adalah pemandangan Pulau Pangkor dari Jeti Marina, Lumut..



Pantai Bogak...

Pantai Bogak Dengan pasir yang halus dan putih



 
batu ikan paus

Batu kepala buaya



Aktiviti snorkeling 







bercuti bersama ahli keluarga memang meninggalkan kenangan yang indah







0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

TRAVEL DARI IPOH KE BATU PAHAT DENGAN SELESA

1/16/2014 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Batu Pahat
 
 
Hujung tahun 2013, ketika anak keempat berusia 3 bulan lebih, aku perlu ke UTHM Batu Pahat, Johor untuk urusan belajar......sebagai pelajar Sarjana UTHM separuh masa. Perjalanan kali ini lebih selesa dan mudah berbanding sebelum ini kerana aku menyusukan anak keempat secara ekslusif.....maka aku tidak perlu memikirkan dimana perlu berhenti untuk menyediakan susu bayi, dan juga barangan penyusuan seperti termos air panas, bekas susu dan sebagainya.......lebih jimat ruang

Johor
 
bersiar-siar, dan membeli barang permainan, perhiasan di pekan Ayer Hitam, di sini juga kami menjamu selera, Yong Tau Fu kuah sup yang mana jarang didapati di kawasan Utara...

Senai

 
menjamu mata di Johor Premium Outlet......

 
inilah dia rupa sicomelku......




 
inilah rupa Kluang Rail Coffee yang terkenal tu, sedap juga kopinya, dan menikmati set roti bakar telur (telur ayam kampong)


 
Ini adalah barangan yang perlu aku bawa ke Batu Pahat sepanjang 5 hari 4 malam untuk kami sekeluarga iaitu pakaian dan kelengkapan untuk aku suami isteri beserta 4 orang anak.

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

BERSIAR-SIAR DI TANJUNG DAWAI

1/08/2014 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Tanjung Dawai
Bersiar-siar di Tanjung Dawai sambil menikmati keindahan pantai Barat. Di sini juga adalah tempeh untuk membeli hasil laut seperti ikan bilis, ikan masin, belacan, keropok dan sebagainya....

Tanjung Dawai Belangkas
 
Tanjung Dawai      Produk hasil laut  
 
Jeti bot yang membawa penumpang Dari Pantai Merdeka ke Tanjung Dawai dan sebaliknya.... Disini juga menyediakan perkhidmatan bot untuk membawa penumpang bersiar-siar di persisiran pantai dan juga pulau berhampiran...
 


0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah