PENATNYA CUCI PAKAIAN SEKKOLAH, INI CARA MUDAHNYA

9/28/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

set pencuci shaklee





 PENATNYA CUCI PAKAIAN SEKKOLAH, INI CARA MUDAHNYA


Tips mencuci pakaian sekolah anak




Jom kongsi macam mana nak cuci pakaian sekolah anak yang sememangnya menjadi sesuatu yang
Merunsingkan kepala ibu ibu.

Kasut dan baju sekolah yang putih semestinya bertukar warna selepas beberapa hari sesi persekolahan. Kebiasaan kita hanya terfikir untuk menggunakan peluntur saja bagi mengatasi masalah ini. Penggunaan peluntur memberi kesan yang tidak baik kepada kesihatan dan alam sekitar.

Apa kata kita gunakan yang lebih mesra alam. Tidak perlu runsing dengan kotoran degil untuk pakaian sekolah lagi, cuma perlu rendamkan saja kasut sekolah dalam pencuci Basic H dan kemudian berus manja sahaja. Begitu juga dengan baju putih, rendamkan sekejap dengan Basic H dan kemudian cuci dengan serbuk pencuci fresh laundary.

Tiada lagi masalah kotoran hitam pada pakaian putih. Sangat mesra alam dan tidak memberi sebarang masalah pada kulit juga.



#tsunamishaklee
#pts4kebaboom
#task27
#getcleanshaklee
#shakleeipoh #shakleetgrambutan

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

KENAPA PERLU ADA PRODUK WAJIB BILA PUASA? INI PENJELASANNYA

9/19/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments



KENAPA PERLU ADA PRODUK WAJIB BILA PUASA? INI PENJELASANNYA


Wajib ada 3 produk ni bila bersahur=========================


Kenapa perlu sangat 3 benda ni ye?


ESP membantu rasa kenyang lebih lama dan membantu melegakan perut yang luka seperti gastrik mcm perut mami ni

PD mengekalkan cecair dlm badan dan memberi tenaga berpanjangan, sesuai untuk anak2 yang susah nak minum air kosong.

MEALSHAKE multivitamin untuk anak dan membantu rasa kenyang yang lama di samping memberi tenaga berpanjangan, sesuai untuk anak2 yang aktif di siang hari terutama waktu persekolahan.

Alhamdulillah 3 produk wajib ni membantu mami waktu sahur yang kadang2 berdepan dengan masalah selera waktu awal pagi bagi seisi keluarga.

#tsunamishaklee
#pts4kebaboom
#set3mightygem
#setpuasa
#shakleeipoh
#impianibumithali
#shakleertgrambutan

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

KENAPA RAMAI SUKA VITAMIN C?? INI JAWAPANYA

9/19/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

VITAMIN C SHAKLEE

KENAPA RAMAI SUKA VITAMIN C?? INI JAWAPANYA



Bila tanya vitamin apa paling aku suka, rasanya semua vitamin aku suka.


Tapi yang paling best vitamin C la.....Bila hidung rasa tak selesa dan start bersin, cepat-cepat telan vitamin C ni 2-3 biji sebelum tido.... Dengan izin Allah, esoknya tak jadi selsema..,,,


Siapa lagi perlukan vitamin C ni?




Orang yang ada allergik aau masalah resdung, Biasanya mereka ni akan bersin apabila bangun pagi ataupun berada dalam kawasan yang berhabuk. Memang orang yang ada masalah resdung akan alah pada habuk dan juga makanan seperti jeruk seperti belacan, ikan masin dan juga pekasam.
Pengambilan vitamin C secara konsisten membuatkan kulit jadi berseri.... Kulit aku jenis yang kering sehinggakan kadang2 bersisik. Kini tiada lagi masalah tu....,
Ada juga yg kata kulit semakin cerah.... Bab ni aku takleh jadi testimoni. Sebab aku tak nampak perbezaan tu he heYang penting kulit bersih dan sihat!!!!


#tsunamishaklee
#pts4kebaboom
#vitaminCshaklee
#setkulitshaklee
#shakleeipoh

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

MENCARI BISNES ONLINE DENGAN MODAL BAWAH RM100 ? INI JAWAPANNYA

9/18/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments


MENCARI BISNES ONLINE DENGAN MODAL BAWAH RM100 ? INI JAWAPANNYA



SHAKLEE BISNES ONLINE PILIHAN SAYA DENGAN MODAL RM69


Hari ni rasa nak kongsi cerita dengan kekawan semua kaedah bisnes saya. Modal saya perlukan cuma RM 69 untuk jadi ahli seumur hidup, saya tidak menyimpan stok yang banyak. Saya akan order barang apabila pelanggan selesai membuat pembayaran.... 

Kaedah untuk order pun mudah, saya hanya perlukan talian internet samada WiFi pun ok. Dan juga perlukan laptop atau telefon pintar terus saja log ke www.shaklee2u.com.my
Macam2 urusan saya boleh buat, saya order barang dan terus tulis alamat pelanggan untuk penghantaran tanpa perlu ke stokis. Daftarkan keahlian ahli baru tak kira di mana ahli tu berada kerana penghantaran seluruh Malaysia.

Bagi pelanggan yang berhampiran pula, biasanya saya akan pilih lokasi yang kedua2 pihak senang cari untuk berjumpa. Sekiranya saya tiada stok pada saya dan pelanggan nak cepat, saya akan pinjam dengan rakan bisnes berhampiran dulu. Tak perlu ada rasa iri hati. Rezeki Allah itu luas. Adakalanya ada pelanggan yang mahukan COD tapi jauh dari kawasan saya, saya akan bertanyakan dalam group rakan bisnes, siapa yang ada kawasan berhampiran dan saya lepaskan pelanggan tersebut kepada rakan lain.

Yang penting bagi kami, pelanggan puas hati dan faham betul keperluannya. Bukan konsep jual barang semata mata.
Istilah kepuasan saya dalam bisnes ini, dapat membantu orang lain meningkatkan kesihatan diri dan juga keluarganya.

Anda rasa nak join saya juga!!????
Jom kita berbisnes disamping meningkatkan kesihatan dan membantu mereka yang memerlukan!!!!!

#tsunamishaklee
#pts4kebaboom
#day4task4
#ireachperakhebat
#shakleeipoh

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

BAGAIMANA PILIH KOLAGEN KAT PASARAN YANG BERBAGAI PILIHAN?? INI TIPSNYA

9/18/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

shaklee



BAGAIMANA PILIH  KOLAGEN KAT PASARAN YANG BERBAGAI PILIHAN?? INI TIPSNYA

Collagen... Bila sebut collagen je mesti lah terbayang kulit cantik, makin muda... Tapi kan tau tak sebenarnya collagen sangat banyak kegunaan dia? - kolagen membina tulang rawan kita. rawan tu yg mana? ia tulang lembut yg menyambung sendi kita tu. Kalo makan ayam...Perasan tak kat sendi2 ayam tu ada mcm lapisan lembut... itulah rawan. bila rawan tak cukup kolagen, ia boleh tercedera, menipis... Hasilnya sendi kita makin lama makin haus... - kolagen membantu meningkatkan metabolisma. Makin berusia metabolisma makin menurun. Haaa yg 30 ke atas ni dh tahap wajib amik colagen tau. slow metabolism salah satu akibatnya...Badan senang naik. - bila tak cukup kolagen, usus kita senang 'bocor' yakni usus kita akan menyerap benda yg tak sepatutnya --> toksin! usus sepatutnya menyerap nutrient dan buang toksin tp kalau bocor.. Semua pun dia kasi lalu.

Haaaa. Sape kata colagen tak penting! Banyak lg manfaat kolagen & kolagen ni bkn senang2 nk dapat tau! Nak yg pure, halal, bebas toksin... Nun jauh di dasar lautan sana tempat asalnya.

Nak kolagen ni senang je ornag kata... Makan kaki ayam.. Tapi kalau ayam cucuk? Dapat kolagen pakej dgn hormon sekali. Alang2 nak terbaik, biarlah semua pun terbaik ye tak?

Berapa org belum try lagi Collagen Powder Shaklee? Jom try sekarang


[Tips pilih kolagen]

--Jenis yang makan atau minum, bukannya suntik.

--Saiz molekul yang kecil untuk penyerapan pantas
--Mempunyai emolient unggul & mampu mengunci kelembapan
--Antioksida tinggi
--Mempunyai elemen vitamin B-co untuk membantu penghasilan kolagen
--Mempunyai kandungan glukosamin untuk kesihatan tulang
--Mampu merangsang penghasilan hyaluronik asid
--Paling penting : SELAMAT & BEBAS TOKSIK




0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

INGIN BERBAKTI KEPADA ORNG TUA!! JOM TUNAIKAN IMPIAN MEREKA

9/17/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments


INGIN BERBAKTI KEPADA ORNG TUA!! JOM TUNAIKAN IMPIAN MEREKA



Beruntung msih mempunyai kedua rang tu dan masih berpeluang berbakti. Impian hadiah untuk insan tersayang!!!!


Rasanya ianya menjadi impian setiap insan kot. Impian saya ingin menghantar kedua orang tua saya menunaikan haji dan umrah sementara mereka masih sihat dan bertenaga.


Tak ada yang lebih mengembirakan selain dari melihat orang tersayang gembira. Impian ini masih lagi impian apabila belum cukup tabungan.

Masih lagi berusaha dengan menambahkan pendapatan sampingan dengan kaedah berniaga secara online dan juga bakeri secara sambilan.

Akan tercapaikah impian ini??!!!!Doakan semoga saya berjaya ye.....

#pts4kebaboom
#impianintukinsantersayang
#shakleeipoh
#shakleetgrambutan
#ipohbaker
#impiansubuh

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

SAKIT LUTUT SAMPAI TAK MAMPU SOLAT JEMAAH ! INI PENYELESAIANNYA

9/17/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

shaklee

SAKIT LUTUT SAMPAI TAK MAMPU SOLAT JEMAAH ! INI PENYELESAIANNYA


Ini penyelesaian yang paling selamat untu atasi sakit lutut orang tersayang.



Tiada kata yang mampu diucapkan lagi apabila menyaksikan orang tersayang kembali cergas untuk melakukan Ibadan.

Sesungguhnya Hadiah yang paling berharga adalah apabila dikurniakan kesihatan yang baik.
Dalam meniti usia emas, pelbagai masalah dihadapi terutama masalah kesihatan sendi. Tak mampu untuk berdiri atau duduk lama, terlalu sakit sehingga mengganggu waktu tidur. 

Alhamdulillah, apabila mula mengambil omega secara berterusan, mengurangkan kesakitan Dan mampu untuk solat berjemaah di masjid yang hanya terletak di belakang Rumah sahaja.
Syukur pada Allah kerana masih diberi peluang.

#shakleeeffect#tsunamishaklee#omegaguard#setsendishaklee#ibumertuaku

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

KENAPA SAMPAI JATUH CINTA SANGAT DENGAN KALSIUM SHAKLEE? INI SEBABNYA

9/17/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments


KENAPA SAMPAI JATUH CINTA SANGAT DENGAN KALSIUM SHAKLEE? INI SEBABNYA



Ini Lah vitamin yang buat aku jatuh cinta sangat.


Alkisahnya, aku pernah ada masalah sakit pinggang yang teruk bermula sebelum kahwin lagi berpunca daripada nak angkat adik bongsu besar yang merajuk, natijah nya..... Pinggang meletup.....sakit sampai tak boleh jalan

Masalah ini berlarutan apabila mula mengandung, kawan perkenalkan vitamin ni.... Alhamdulillah sangat membantu diriku.

Sejak berkenalan dengan ostematrix, maka tak boleh miss langsung... Sentiasa pastikan bekalan mencukupi terutama apabila travel atau balik kampung.....tak rela nak ambik suntikan apabila sakit pinggang menyerang.

#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#ostematrix
#shakleeipoh

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

Sihat tubuh badan tanpa perlu berbuat apa? Ini penjelasannya

9/09/2016 Siti Aminah Abd Halim 4 Comments

Sihat tubuh badan tanpa perlu berbuat apa? Ini penjelasannya 


Nak sihat kena makan vitamin je ke?????


Tak perlu amalkan pemakanan yang seimbang atau amalan hidup yang sihat seperti bersenam dan sebagainya.

Wah!!!! Senangnya.......
Seolah- olah tabur benih tanaman atas tanah dan balik tidur dan tunggu sehingga tanaman keluarkan hasil. Agak-agak menjadi ke tanaman tu ye????

Macam tu la juga tubuh badan kita. Untuk dapatkan tubuh badan yang sihat, pertama sekali adalah amalan hidup kita mestilah sihat juga. Pemakanan yang seimbang, tiada makanan segera. Amalan rohani juga mempengaruhi kesihatan tubuh badan, bagi orang Islam, pegangan agama adalah penting kerana, amalan rohani yang baik memberikan kesihatan minda dan sangat mempengaruhi kesihatan fizikal kita.

Penjagaan kesihatan fizikal, semua orang tahu kan. Rajin bersenam insyaallah memberikan kesihatan tubuh kita.

Jom sihat luar dan dalam.

#tsunamishaklee
#pts4kebaboom
#shakleeipoh
#LiveAmazing

4 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

Ini kesannya bila consume vitamin untuk pastikan kesihatan diri meningkat

9/08/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Ini kesannya bila consume vitamin untuk pastikan kesihatan diri meningkat

Consume vitamin untuk pastikan kesihatan diri meningkat  tapi hasilnys sangat mengujakan.

shaklee

Cabaran masa kini dengan terdedah kepada radikal bebas daripada pelbagai sumber termasuk pemakanan seharian kita. Ini menjadikan mengamalkan makanan tambahan adalah amat penting dalam menjaga kesihatan kita.
Bonus daripada mengamalkan cara hidup sihat dan vitamin menjadikan badan kekal muda walau telah menginjak usia emas.
Susah nak percaya apabila melihat secara fizikal seperti baru berusia awal 30an.
Jom sihat dan jelita macam akak ni
#tsunamishaklee
#pts4kebaboom
#shakleeipoh
#LiveAmazing

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

MASALAH KEPUTIHAN BERLARUTAN SEHINGGA WAKTU BERPANTANG ? INI PENYELESAIANNYA

9/08/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

MASALAH KEPUTIHAN BERLARUTAN SEHINGGA WAKTU BERPANTANG ? INI PENYELESAIANNYA

Ini kisah saya dan ESP 

ESP keputihan

 

Keputihan ketika hamil adalah sesuatu yang normal sebenarnya. Ini berlaku apabila kadar hormon estrogen meningkatkan aliran darah ke vagina dan menjadikan frekuensi dan kadar keputihan semakin meningkat semasa hamil. Cecair tambahan yang keluar dari leher rahim itu sebenarnya adalah buangan dari rahim dan vagina, ianya bakteria normal dari vagina yang juga merupakan sel-sel mati dari dinding vagina. Peringkat awal kehamilan, cecair ini memenuhi saluran serviks untuk menghasilkan lendir pelindung seakan putih telur. Menghampiri tempoh bersalin, lendir ini akan semakin bertambah.

Bilakah keputihan ini jadi bahaya?


Keputihan adalah sesuatu yang normal pabaila kita mengandung atau hamil. Namun ianya menjadi tidak normal apabila berada pada situasi berikut :

  • Kegatalan yang teruk sekitar vagina
  • Cecair keputihan berubah warna dari putih telur kepada warna kekuningan.
  • Rasa ngilu apabila membuang air kecil.
Adakalanya situasi ini kan hilang atau reda dengan sendirinya, namun ada juga yang berlarutan dan memerlukan rawatan lanjut sehingga diberikan atibiotik oleh pakar perubatan. Sekiranya dibiarkan boleh menyebabkan infeksi atau radang.

Mencegah Keputihan yang berlarutan dan terjadinya infeksi!!

Beberapa perkara perlu ditikberatkan agar keputihan tidak berlarutan dan mendatangkan infeksi atau radang.


  • Penggunaan panti liner yang betul, iaitu sentiasa menggantikan dengan baru bagi mengelakkan kelembapan yang berlebihan.
  • Cuci vagina dengan air yang bersih dan secukupnya.
  • Sebaiknya elak penggunaan cecair pencuci vagina yang ada di pasaran bagi mengurangkan risiko jangkitan atas faktor bahan kimia dan sebagainya.
  • Pengambilan air putih yang mencukupi untuk mengeluarkan racun dan bakteria dari tubuh.
  • Buang ari kecil secara teratur.....jangan ada rasa malas untuk ke tandas!!!!
  • Pengambilan kabohidrat kompleks dan juga bijian bagi mencegah perkembangan bakteria.
  • Pemilihan seluar dalam dengan material atau bahan yang baik seperti penggunaan kain kapas yang mudah menyerap kelembapan.

Testimoni Diri Sendiri!!!


Masa mengandung saya ada masalah keputihan yang teruk. Dah ambil antibiotik pun macam Takde kesan.
Bila dah bersalin saya minum ESP secara konsisten dan semasa mengandung tak begitu berselera untuk minum ESP. Minggu pertama dalam pantang keputihan tu jadi lagi lagi teruk. Tapi tak berani nak buat pemeriksaan kat klinik sebab luka bersalin masih terasa.

Lepas 2 minggu baru saya perasan keputihan saya dah hilang terus. Rupanya minggu pertama tu adalah krisis pemulihan sahaja. Best sangat hu hu.
Sapa rasa ada masalah keputihan macam saya. Meh cuba ESP yang sedap ni.

Sekiranya anda mencari set bajet untuk masalah ini, Boleh juga cuba set berikut:

set keputihan shaklee
💜 Siti (ID 906598)
 

☎ H/P : 019-4139987
(SMS/Whatsapp)
✉ saminah2801@gmail.com
FB : Siti Aminah Abd Halim
#tsunamishaklee
#pts4kebaboom
#shakleeipoh
#LiveAmazing

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah