RESEPI BUBUR KACANG HIJAU PANTAS

4/22/2018 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

RESEPI BUBUR KACANG HIJAU PANTAS MENGGUNAKAN PERIUK TEKANAN NOXXA

Assalamualaikum semua!!

Siapa sini suka makan bubur kacang hijau? Mami memang suka makan bubur kacang hijau. Tapi yang menjadi masalah ialah malas nak mengacau bubur tu. nak kena rebus atau lembutkan dulu kacang hijau tu. Perlukan masa yang agak lama juga kan. Alhamdulillah mami dah jumpa gadget untuk ibu-ibu kat luar sana supaya boleh buat hidangan kegemaran dan jimat masa.


 

RESEPI BUBUR KACANG HIJAU



Bahan-bahan bubur kacang hijau :


250 gram kacang hijau
1 liter air
1 liter santan (kalau guna santan kotak = sekotak + air)
1 ketul gula melaka 
1/3 cawan gula pasir
1/4 cawan sagu
sedikit garam
2 helai daun pandan untuk beri aroma (tak ada pun takpe)


Cara-cara


  1. Masukkan kacang hijau dalam periuk noxxa dan masukkan 1 jug air atau secukupnya
  2. Tekan “high pressure” 15 minit dan ON
  3. Noxxa dah bunyi , keluarkan wap dan buka penutup
  4. Tekan “stir fry”
  5. Masukkan daun pandan , santan , garam , gula dan sagu
  6. Sentiasa kacau supaya santan tak pecah dan meruap naik
  7. Kacau lagi sehingga sagu menjadi jernih
  8. Rasakan gula secukupnya , tambah jika perlu dan matikan periuk noxxa
  9. Siap untuk dihidangkan



Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Siti Aminah
SMS/WhatApps: 019 – 4139987
Page: Vitamin Cergas Semulajadi

Shaklee ID: 906598

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

PENGEDAR SHAKLEE YANG AKTIF DAN BERPENGALAMAN

4/14/2018 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

KENALI SAYA SEBAGAI PENGASAS FIT FAMILY DAN PENULIS BLOG CERGASEMULAJADI.COM


shaklee

Assalamualaikum 

Selamat datang ke blog saya. Saya sangat berbesar hati atas kunjungan anda.


Salam perkenalan dari saya untuk pembaca

Nama penuh saya ialah Siti Aminah Abd Halim, ibu kepada 5 orang cahaya mata yang 4 daripadanya adalah putera. Berasal dari Utara tanahair, iaitu Kedah. Pernah bermastautin di Ipoh, Perak selama 15 tahun dan kini bertukar angin ke kepulauan Borneo.

Bertugas sebagai tenaga pengajar di pusat pengajian awam dalam bidang kejuruteraan mekanikal dan juga menjalankan bisnes sampingan secara online iaitu Shaklee. Bermula dengan pembelian dengan keahlian untuk meningkatkan kesihatan sendiri sahaja. Selepas merasai kelebihan amalan suplemen, mula timbul rasa nak berkongsi kebaikan bersama keluarga dan rakan.

Bermula dengan istilah 'part-time' sahaja dan kini lebih serius demi memastikan saya bebas daripada beban kewangan dan juga masa yang lebih anjal untuk bekerja dari rumah sahaja.

Alhamdulillah sebagai leader Shaklee dan pengasas group Fit Family, saya sentiasa berkongsi tips dan pengalaman sebagai seorang ibu, pendidik dan juga tips kesihatan keluargadan juga tips menurunkan berat secara sihat tanpa perlu berlapar di cergasemulajadi.com.

Ingin Berniaga dan jadikan sumber pendapatan tetap??



Tahniah! apabila anda mempunyai niat tak perlu tunggu lama. Teruskan langkah anda kerana perjalanan anda bermula dengan langkah pertama. Semua orang mempunyai cita-cita untuk hidup bebas dengan hutang dan juga masa. Kebebasan masa bermaksud tidak perlu terikat dengan masa kerja dan juga terkejar-kejar dalam kesesakan lalulintas untuk sampai ke destinasi tempat kerja.

Bebas kewangan pula adalah kita tidak mempunyai bebanan hutang yang banyak, malah telah ramai master shaklee yang berjaya bebas hutang dan hanya menggunakan duit cash untuk membeli kereta mahupun rumah. Di zaman yang sangat mencabar ini memang agak mustahil untuk capai semua itu jika kita tidak melakukan sesuatu dari sekarang..Jadi memilih bisnes shaklee adalah pilihan yang sangat tepat. :)

Kenapa Saya?

Anda akan dimasukkan dalam group support apabila mendaftar keahlian dengan saya. Layak mendapatkan khidmat nasihat secara percuma.

Malah sebagai ahli dan rakan niaga, saya akan sentiasa membimbing anda dan juga group support yang mantap dan hebat.

Nak tahu lebih lanjut, jangan rasa segan silu untuk bertanya terus dengan saya. Hubungi saya sekarang dan daftarlah keahlian serta layak jadi protege.



Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything
Siti Aminah
SMS/WhatApps: 019 – 4139987
Page: Vitamin Cergas Semulajadi

Shaklee ID: 906598



0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

PRODUK SHAKLEE BEYOND ORGANIK? BERBEZA KE DENGAN ORGANIK

4/02/2018 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

SHAKLEE BUKAN SEKADAR ORGANIK


shaklee semulajadi
Shaklee adalah produk semulajadi


Maksud Organik

ORGANIC bermaksud pertanian yang menggunakan input semula jadi yang meningkatkan kesuburan tanah. Ini bermakna tiada apa yang digunakan yang mungkin membahayakan udara, air, atau tanah. Mereka yang concern dengan kesihatan yang berkait dengan alam sekitar baisanya akan membeli product yang bersifat organic.


Apa itu Beyond Organik?

BEYOND ORGANIC pula adalah gabungan kaedah Organic + Carbon Footprint rendah. Carbon Footrint merujuk kepada kuantiti gas rumah hijau yang dipancarkan ke atmosfera semasa kitaran hayat sebarang produk atau aktiviti dan dinyatakan dalam bentuk setara karbon dioksida bagi bahan makanan, aktiviti utama termasuk fasa pengeluaran (penanaman tanaman, buah-buahan, dan lain-lain penternakan haiwan), pemprosesan, pengedaran, jualan.



Carbon fooprint ni pada asasnya mewakili intensiti gas rumah hijau dari sebarang aktiviti dan dengan itu menunjukkan sumbangan dari sebarang aktiviti kepada pemanasan global.

Kesimpulannya BEYOND ORGANIC adalah lebih dari standard Organik dan melangkaui standard organik tradisional, untuk meningkatkannya tahap kesedaran dan pengetahuan berdasarkan kesihatan dan kesejahteraan yang benar.

Terdapat 10 kriteria yang mesti dipenuhi untuk mengekalkan standard Beyond Organic yang mana piawaian ini adalah lebih tinggi daripada piawaian USDA.

Greenfed
Pesticide/Herbicide/Fungicide/Chemical Fertilizer-Free Grazing
Chemical Medicine Free – No Antibiotics, No Hormones, No Vaccines
Kind Treatment of Animals/Animal Friendly
Sustainable Land and Soil Management
Non-GMO
Olde World Production Methods
Fair Made
Biblically-Based Processing Methods

Quality and Safety for Finished Products

shaklee
Penjelasan Dr Daggy berhubung prinsip Shaklee Beyond Organic

Jaminan Shaklee


Pendekatan Shaklee untuk melampaui organik dengan menggunakan bahan-bahan yang murni dan paling kuat dan penyelidikan saintifik yang paling utama membolehkan mereka menawarkan jaminan wang tanpa syarat.

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan apa-apa sebab, kembalikan bahagian yang tidak digunakan dan dapatkan semula wang anda.
Sebagai tambahan kepada jaminan wang balik, Shaklee turut menawarkan

1. Jaminan 100% terhadap semua ramuan yang disenaraikan pada label produk
2. Jaminan 100% terhadap kualiti produk demi keselamatan produk, kesucian, kebolehpercayaan, dan prestasi produk
3. Jaminan 100% Shaklee hanya menggunakan bahan-bahan berkualiti dan terbaik sahaja.

“Produk kami adalah luar organik kerana standard kami jauh lebih tinggi daripada organik. Tiada standard bagi suplemen organik. Kami melakukan puluhan ribu ujian untuk membuktikan bahawa tidak ada bahan cemar dalam mana-mana ramuan kami tanpa mengira di mana dan bagaimana mereka ditanam.
Organik hanya memberitahu anda bagaimana sesuatu telah ditanam, tetapi itu tidak menjamin suplemen itu tidak tercemar semasa anda memakannya. Shaklee melampaui semulajadi dan organik. Kami pergi ke tahap lebih tinggi.”

shaklee
Shaklee terbukti berkesan

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything
Siti Aminah
SMS/WhatApps: 019 – 4139987
Page: Vitamin Cergas Semulajadi

Shaklee ID: 906598

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah