PROMOSI CANTIK DAN SIHAT

12/20/2014 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Promosi BULAN cantik dan sekaligus meningkatkan tahap kesihatan juga berlangsung untuk pe baca masalah iSihat..... 

Bulan Disember 2014 memang menjanjikan tawaran yang menarik untuk mereka yang inginkan tahap kesihatan yang baik Disamping kecantikan yang menyeluruh. Set Promosi yang lengkap, Vitamin C , Vitamin E dan Juga Collagen powder.

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

RIADAH BERSAMA KELUARGA DI IPOH TANPA KOS TINGGI

12/06/2014 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Assalamualaikum.
Sempena cuti sekolah yang panjang ni, ramai ibu bapa yang sibuk mencari tempat untuk be riadah bersama keluarga tanpa KOS yang Tinggi. Disamping memikirkan destinasi percutian, dalam masa yang sama memikirkan budget juga kan. Bagi ibu bapa yang Ada ramai anak, faktor perbelanjaan menjadi salah satu elemen penting untuk merancang percutian keluarga. 

Bagi ibu bapa yang merancang untuk bercuti di negeri Perak dan terutama sekali Ipoh. Di Ipoh sealing Lost World of Tambun, Ada LAGi empat untuk be riadah bersama keluarga yang tidak memerlukan belaja yang Tinggi. Iaitu Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh.

Taman Rekreasi Gunung Lang

Di sini Saya kongsikan gambar yang menarik sekitar taman Rekreasi Gunung Lang. Tempatnya dikelilingi bukit dan terdapat tasik di tengahnya. Ada perkhidmatan bot disediakan. Ta bang bot hanya lah RM2.00 untuk dewasa dan RM1.50 untuk kanak kanak. Harga tambang bot tu adalah untuk pergi dan balik.

Memberi makan ikan dalam tasik Gunung Lang

Makanan ikan juga di jual Dengan harga RM1.00 sebungkus untuk pengunjung memberikan makan ikan di tasik ini.... Anda mungkin teruja melihat ikan ikan yang besar ini.



Ini pula pemandangan daratan sebelah lagi, APABILA kita menyeberangi tasik Dengan bot.



Terdapat taman Permainan disediakan di sini, ini menjadikan anak anak Lebih teruja APABILA berapa di sini. Bawa lah bekalan untuk berkenan di sini.... Tentunya menarik sekali.!!



Boleh juga melihat Burung unta dan juga Rusa dari dekat di sini.


Replica rumah tradisional untuk pengunjung bergambar. Ada juga pengantin yang memilih tempat ini untuk sesi bergambar mereka.



Tak susah untuk ke sini....hanya Tanya en. Google untuk ke Taman Rekreasi Gunung Lang..... Anda Akan diberikan direction..... Selamat memilih destinasi percutian keluarga.... Boleh baca mengenai percutian di PANGKOR juga










0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

KEKASIH MENJAUHKAN DIRI KERANA MASALAH SALJI DI KEPALA

12/06/2014 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Assalamualaikum...

Ada SALJI turun.. Wow Bestnyer kan. Jauh kena merantau untuk tengok salji turun. Tapi masalahnya Ialah SALJI atas KEPALA. Huh ! Benda boleh Jadi sesuatu yang memalukan la pula. Ada ke petua hilangkan kelemumur di kepala. Jom tengok 5 petua atasi masalah kelemumur tebal.

Kena usaha lebuh untuk atasi masalah SALJI atau kelemumur di KEPALA. Kekasih pun mula menjauhkan diri sebab malu bila jalan bersama, ini kerana dia risau Akan turut dapat perhatian orang. Kenapa boleh jadi kelemumur ni.

Dari jauh nampak macam salji kan. Bila kita tengok dari dekat nakpak menggelikan la pula.
Kelemumur yang tebal bak salji

Faktor yang menyumbang kepada kelemumur ialah :-
  • Jarang bersyampu atau tidak membilas dengan sempurna.
  • Penggunaa penyembur rambut atau gel yang terlalu kerap.
  • Penggunaan pewarna rambut yang tidak betul.
  • Pengeluaran minyak yang berlebihan.
  • Tekanan perasaan
  • Daya imuniti yang rendah.
Rasa mals nak ke salun rambut atau malu nak dapatkan rawatan kat luar. Apa kata cuba sendiri dari rumah.

5 petua atasi kelemumur tebal :-

  1. Santan Kelapa











Basahkan kepala dengan santan kelapa. Pastikan santan itu rata di seluruh kepala. Biarkan seketika. Kemudian cucilah kepala dengan air bersih. Boleh gunakan syampu sekiranya mahu.

2.  Limau nipis.










Belah nipis dan picit atau ramas hingga mengeluarkan air atau jusnya. Buat ni terus atas kelapa ye. Jadikan kulit limau tu sebagai alat untuk menyental kulit kepala. Lakukan sekerap yang boleh. Insyaallah mujarab walauun agak peddih sedikit.

3.

Ambil 10 helai daun pandan lalu ditumbuk hingga lumat. Campurkan dengan 2 gelas air. Selepas itu ditapis lalu usaplah air tadi ke seluruh kulit kepala dan bilas dengan air bersih.

4. Halba

Rendam 2 sudu halba dalam air semalaman dan setelah itu ia dihancurkan  dan digunakan pada kulit kepala dan rambut selama sekurang-kurangnya 30 minit. Rawatan ini perlu diteruskan untuk beberapa minggu sebelum hasilnya dapat dilihat.


5. Buah Mengkudu

Ambil beberapa biji buah menngkudu masak, basuh dan tumbuk sehingga hancur. Kemudian, disapu pada kulit kepala sambil digosok-gosok. Amalkan seinggu 2 kali sebelum mandi. Selamat Mencuba.

CARA LAIN ATASI MASALAH KELEMUMUR :-



0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

PROMOSI LENGKAP VITAMIN UNTUK CANTIK

12/06/2014 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Bulan Disember 2014 memang merupakan BULAN Promosi lengkap set kecantikan kulit. Bagi yang masih mencari cari set Hadiah untuk yang tersayang untuk dijadikan hantaran perkahwinan, Hadiah ulangtahun kelahiran, Hadiah ulangtahun perkahwinan..... Ini lah Hadiah yang lengkap... Jangan lepas kan peluang. Bagi yang merancang untuk bertunang atau berkahwin pada tahun 2015 pun boleh membeli yay dari sekarang, ini kerana Tarikh Tamat tempoh supplement ini masih panjang. Dapat kan pada bulan ini Dengan harga yang berbaloi baloi.

Boleh pm Saya atau call terus nombor Saya 019-4139987Siti 





0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah