AJHT SHAKLEE HADIAH UNTUK IBUBAPA

12/31/2012 Siti Aminah Abd Halim 1 Comments


Vintamin E Shaklee

Advanced Joint Health Tablet
 
Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

 Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Bagaimana ia berkesan?

 
Shaklee Advanced Joint health Tablet memberikan manfaat kepada sendi-sendi sihat dalam 3 cara:

 1- Menyokong keselesaan sendi

Ekstrak Boswellia :
-Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.

- Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. ia menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

 
2- Bertindak sebagai kusyen

 Ekstrak jagung :
- Membantu mengekalkan tulang rawan
- Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi.

- Banyak kajian menunjukan supplement ekstrak jagung dapat menggalakan kelenturan, pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksible. dan kajian mengesyorkan yang supplement ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangkamasa yang panjang.


3- memelihara tisu penyambung yang sihat

Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C merupakan nutrien terpenting dalam kesihatan sendi. ini kerana zink, tembaga, mangan dan vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberi kekuatan dan struktur terhadap sendi.









1 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

VITAMIN E SHAKLEE CANTIKKAN KULIT

12/31/2012 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

 
Vitamin C Shaklee
Sebotol Mengandungi 120 kapsul
Harga: RM149 WM /RM154 EM
Cadangan:
untuk pemeliharaan kesihatan : 1 kapsul sehari (sebelum tidur/selepas makan)
untuk anti-penuaan dan sistem reproduktif : 2 kali sehari, 1 kapsul setiap kali
menentang kanser dan mengurangkan parut :  2 kali sehari, 1 kapsul setiap kali
 

Vitamin E adalah vitamin larut lemak. Vitamin E merupakan vitamin antioksidan yang aktif. Namun begitu, kehadiran Selenium di dalam Vitamin E, meningkatkan potensi kefungsian Vitamin E itu sendiri. Kedua duanya bersifat antioksidan di mana ianya bekerjasama untuk melambatkan penuaan.

 
Inilah istimewanya Vita-E Complex keluaran SHAKLEE. Mengandungi Vitamin E semulajadi bersama-sama Selenium.  Antara fungsi Vita-E Complex adalah:

Vitamin E Shaklee
 
1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.


2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan. Bersifat diuretic, mengurangkan tekanan darah tinggi

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

8. antioksidan yang sangat penting dalam pencegahan kanser dan  penyakit kardiovaskular

9. Bersifat anti-imflammatory

10. mengurangkan risiko penyakit katarak

11. Mengurangkan risiko penyakit Alzheimer

12. Mengurangkan risiko keguguran bagi ibu2 yang mengandung

13. Menyokong fungsi penghantaran oksigen ke seluruh badan bagi meningkatkan stamina

14. Bekerjasama dengan Vitamin A untuk melindungi paru2 daripada pencemaran udara

15. Mengurangkan risiko masalah jantung dan strok

16. Mengelakkan / mengurangkan masalah darah beku 

17. Makanan yang kaya dengan vitamin E adalah seperti  kacang soya, minyak sayuran, kekacang (walnut, peacan, peanut), telur, bayam dan sayuran hijau

 

KELEBIHAN GRAPE SEED EXTRACT :-

Mengikut… kajian saintifik Minyak Biji Anggur terbukti amat berkesan untuk membantu mengatasi masalah KANSER serta amat baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan badan jika mengamalkn secara konsisten.

 Grape Seed Extract juga terbukti berkesan untuk menguatkan system imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul, serta merencat pembengkakan dan keradangan.

 KENAPA GRAPE SEED OIL? 

1.Sebabnya dalam Minyak Biji Anggur terdapat Oligomeric Proantho Cyanidin(OPC) yang lebih tulin berbanding kumpulan fitonutrien yang lain.

 2.OPC pula merupakan anti pengoksidaan yang paling berkesan dan mampu melindungi tisu-tisu daripada pelbagai kecederaan pengosidaan.

 3.OPC (Oligomerc Procyanidolic Complexes) iaitu unsur aktif ekstrak biji anggur adalah 50x lebih kuat dari Vitamin E dan 20x lebih kuat dari Vitamin C

 4.OPC berfungsi memusnahkan ‘radikal bebas’ yang boleh memusnahkan badan manusia. Dalam erti kata lain, OPC inilah yang bertindak MEMBANTU MENGATASI MASALAH KANSER bagi mereka yang sedang mengalami masalah penyakit kanser atau bertindak sebagai benteng daripada serangan penyakit yang ditakuti itu.

 5.Di samping itu, OPC yang amat kaya dengan protein terutamanya kalogen serta lebih kuat dari Vitamin E (50 kali ganda) dan C (20 kali ganda) menjadikannya sebagai makanan yang paling baik terhadap pembentukan sel dan tisu.

 6.Sekaligus ia juga baik untuk AWET MUDA dan tentunya sangat baik untuk memelihara KECANTIKAN.

 7.Selain daripada kehebatan Minyak Biji Anggur dari sudut kajian saintifiknya, kelebihan anggur juga turut termuat di dalam At-Tibb An Nabawi (Perubatan Nabi), yang menyatakan bahawa anggur adalah sebaik-baik buah dan yang paling banyak manfaatnya.

 8.Ianya berfungsi sebagai buah, minuman dan juga ubat. Tidak hairanlah jika di dalam Al-Quran disebut sebanyak 11 tempat mengenai buah anggur.

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

RESEPI SPAGHETI MEATBALL KESUKAAN SEMUA

12/21/2012 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

 
Spagheti Meatball
 
 
Kuih Lapis
 

Kuih Lapis

Anak-anak suka makan spagheti atau pasta , mungkin sebab rasa dia yang masam-masam manis......selalunya aku beli sos pasta yang dah siap dalam botol dan balik tambah baha-bahan yanng lain je....tapi kali ni aku teringin nak buat sendiri pula....jom cuba buat, tak lah susah sangat nak buat dia, cuma kena rajin sikit lah...he he he


Bahan-bahan ( 5-7 orang makan )

  • 1 peket spaghetti
  • 1 box meatball (kalau nak sedap cuba cari Brand Marina)
  • 3 biji bawang besar dipotong dadu
  • 4 batang carrot dipotong dadu
  • 10-15 biji tomato dipotong dadu
  • 500 gm daging cincang/minced beef
  • 3/4-1tin tomato puree
  • 3 sudu besar sos tomato
  • 4 sudu besar oregano
  • 2 sudu besar rosemary
  • 1 sudu besar butter
  • 10 sudu besar cili boh, kalau xsuke pedas boleh kurangkan
  • minyak
  • garam n gula
  • 1 tin button mushroom potong nipis2

Cara-cara

  1. Dalam periuk besar, tumiskan bawang sampai naik bau. Kemudian masukkan cili boh dan tumis sampai pecah minyak.
  2. Kemudian masukkan carrot dan bile agak2 dah empuk tu masukkan daging pulak.
  3. Kacau daging tu jangan bagi berketul lepas tu bile agak2 daging dah masak, masukkan buah tomato. Kacau sampai tomatu tu dah nampak macam hancur sikit pastu masuk mushroom.
  4. Masukkan tomato puree, sos tomato, oregano, garam dan gula secukup rasa. Kalau tak cukup masam tambahla tomato puree ataupun tomato sos tu lagi.
  5. Last skali, masuk meatball.
  6. Rebus 1 peket spaghetti sampai kembang. Bila dah lembut angkat n toskan airnye. Gaulkan dgn butter supaye tak melekat. Siap untuk dihidang. Kalau suke, boleh tabur grated parmesan cheese atas spaghetti tu bile nak makan atau masukkan cheese dalam kuah bile masak.

SELAMAT MENCUBA

Kredit to My Resepi

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

RESEPI KUIH LAPIS WARISAN

12/19/2012 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

kuih lapis

kuih lapis
 
 
Masa kecik2 dulu, setiap kali bulan puasa wajib ada hidangan kuih ni mak buatkan, tapi bila anak2 mak dah besar mak dah tak pernah buat..sebab kata mak dah malaas nak buat since anak2 dah mula banyak songeh...hi hi...masing2 dah pandai demand......lagi satu zaman sekarang dah ada duit sket..so pi je beli kat mana2....setiap kali makan ni aku mesti makan layer by layer...seronok betul zaman tu...sekarang nak makan juga dengan rasa yang sedap macam mak buat kena buat sendiri la.....


Bahan-bahan ( loyang besar utk 40 org )


  • 1 cawan tepung beras
  • 1/2 cawan tepung gandum
  • 1 cawan gula (leh kurangkan klu x suka manis sgt)
  • 1 st garam
  • 2 paket santan serbuk
  • 1 st minyak masak
  • 3-4 titik sirap merah perasa ros atau pewarna kuning/hijau etc.
  • 4 cawan air

Cara-cara


  1. Dalam blender, masukkan gula,santan,tepung beras,tepung gandum,minyak,garam dan 2 cawan air. Blend hingga semua bahan bersatu & tak berketul. Panaskan air dalam kukusan.
  2. Keluarkan adunan dari blender & isi dalam bekas. Tambah lagi 2 cawan air,kacau rata.
  3. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian. Letakkan satu bahagian pewarna kuning & satu lagi dgn pewarna hijau. Kacau biar warna sekata.
  4. Utk memudahkan kuih ni dikeluarkan, sapu loyang dgn sedikit minyak dan letak plastik cling. Masukkan 2 cwn adunan warna kuning & kukus selama 5 minit.
  5. Lepas 5minit,masukkan pula 1 cawan adunan warna hijau dan kukus selama 2minit. Kemudian selang seli warna hijau dan kuning hingga adunan habis.
  6. Lapis yg terakhir warna hijau dikukus selama 20minit. Bila dah masak alih keluar dari kukusan dan tunggu hingga kuih ni sejuk.
  7. Dgn hati2 tarik keluar plastik cling bersama kuih lapis tadi. Utk lebih kemas,kuih ini blh dipotong dgn benang dan setiap lapisan kuih ini blh dibuka :)
  8. * Jika guna loyang non stick, x perlu letak plastik cling, hanya sapu sekeliling dgn minyak

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

HERB-LAX SHAKLEE ATASI SEMBELIT

12/19/2012 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

 
Shaklee GLA
sebotol mengandungi 120 tableb
cadangan
Untuk kesihatan berpanjangan: 3-4 biji sebelum tidur - 2 kali seminggu
Untuk pembersihan usus/detolsofokasi, melawan kanser, mengawal berat badan: 2 kali sehari, 3 biji setiap kali Selepas makan dan sebelum tidur)
Herb-Lax bagus diambil bersama Lecithin @ Omega Guard

Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.*

Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-Lax
TM
yang le/but boleh membantu.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
 
Manfaat utama:
  • Pembersihan najis yang tersekat.
  • Merangsang usu percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
  • tindakan pembersihanya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.
  • mengembpiskan perut.
  • ia membantu dalam menurangkan atau memberi pepejalan pada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas, sebagai minuman teh herba.


Mengapa detox / mencuci usus penting??

Sebelum anda memakan suplemen untuk slimming, anda perlu membuat detox terlebih dahulu. Detox sangat diperlukan untuk membersihkan usus-usus kita daripada lemak, toksin dan lendir (semua yang degil-degil tu). Ia akan dikeluarkan melalui air besar. Apabila usus kita dah bersih dan cun, barulah mudah untuk ia membuat kerjanya - iaitu dapat mengoptimumkan penyerapan nutrien!

 
·  Usus adalah bahagian terakhir dalam rantaian pemprosesan makanan, di mana SEMUA makanan yang kita makan akan diproses untuk mendapatkan nutrisi yang amat diperlukan tubuh badan kita.

·  Kekurangan serat dan air dalam makanan adalah punca utama terjadinya intestinal disorders (gangguan dalam sistem pencernaan - usus).

·   Usus kecil mudah untuk menyerap nutrisi.

·  Tekanan boleh memberi kesan kepada penyerapan nutrisi dan akan menyebabkan iritasi kepada usus kecil.

·  Usus besar boleh menyerap mineral dan air.

·  Apabila membran (lapisan dinding) usus besar tidak sihat, ia tidak boleh berasimilasi (melakukan proses pertukaran zat) dan menyerap mineral dan vitamin yang boleh mengundang pelbagai penyakit (tidak kira berapa banyak makanan tambahan yang kita ambil)

·  Kesihatan tubuh badan kita terpelihara jika sistem usus kita berfungsi dengan baik.

Perhatian:
mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan. Manakala di bawah kondisi normal, Herb-Lax menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan.

Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos pengambilan kepada 5-8 biji dan boleh kembali kepada dos biasa setelah proses penghadaman/pembuangan kembali normal.
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit
 

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

CHEWABLE VITAMIN C ATASI SELSEMA KANAK-KANAK

12/19/2012 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

B Complex
 
Berita Gembira Dari Shaklee
---------------------------------





Chewable Vita-C Shaklee 100 mg telah dipertingkatkan sekarang dengan formula baru! Bagi anda yang masih ternanti-nanti Vitamin C 500 mg Sustained Release yang "high demand" tu .... jangan risau! 5 biji Chewable Vita C adalah sama dengan khasiat sebiji Sustained Release Vita C 500 mg.....

Yang lebih menarik, vitamin C Chewable 100 mg ini mempunyai rasa citrus yang enak, sesuai untuk dikunyah dan disukai oleh kanak-kanak dan dewasa....

 

Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik. Vitamin C tambahan diperlukan bagi ibu-ibu mengandung dan yang sedang menyusukan bayi di mana diet harian sahaja tidak mampu memberikan vitamin C yang mencukupi. Chewable Vita-C dengan rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren. Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.


Tanpa Sustained Release Vitamin C, kita masih boleh chewable Vita-C Plus 100mg, jangan risau mengenai sustained release kerana Chewable Vita-C Plus boleh bertahan selama 3- 4 jam dalam badan kita ....so kita boleh la ulang ambil Vita-C Plus dalam seharian dan jangan makan 5 biji sekali gus untuk cukupkan 500mg....salah fahaman ye!!!!!




 

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

VIVIX SHAKLEE LAMBATKAN PENUAAN WAJAH

12/18/2012 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments


Shaklee Vitamin C
 
 
Sebotol 150ml
minum 1/2 -1 sudu teh sekali sehari
 
Apa itu Vivix Shaklee

·         Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

·         Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

·         Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatab pun semakin pudar. Vivix membantu mengambalikan keremajaan.
 4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular
  1. Kerosakan DNA.
Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu "typo" (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
 
2. Pengawalan Genetik
    Di dalam penemuaan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix™ mengaktifkan satu pengawalan genetik utma yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh sel-sel.
    Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis (pembentukan baru ) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

4. Penimbunan Protin AGE
    Ramuan Vivix™ adalah 10X lebih kuat dari reseratrol (kandungan unik dalam anggur "muscadine") untuk melambatkan pembentukan protin AGE.

 
Vivix merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia tahun lepas. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Siapa yang memerlukan Vivix?

·         Ya, sesiapa sahaja (dewasa) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan.

·         Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
 
·         Vivix Shaklee bertindak dalam 4 cara:
 
1. Mempertahankan sel (cell defense)
 

2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)
 
3. Memperbaiki sel (cell repair)
 
4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)


Berita Baik: dengan pembelian 2 Vivix anda akan mendapat percuma KEAHLIAN...

Jom cantik macam Ayu Raudhah

PERHATIAN : Vivix tidak disarankan kepada ibu mengandung.

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE



Pengalaman ibu saya sendiri, mula tu tak tahu juga....saya hadiahkan sebotol untuk mak sebab dia ada masalah Darah Tinggi. Kebetulan saya minta mak dating ke rumah untuk temankan saya dan anak-anak kerana suami keluar berkursus selama seminggu....dalam peti ais saya ada sebotol vivix yang saya bagi suami saya minum,....mak Tanya dan nak minta nak minum, dan barulah mak ceritakan kat saya, semasa mak saya ambil VIVIX tak adda langsung darah tinggi dia.....ALHAMDULILLAH bersyukur sangat.....

Sila SMS/whatapps Nama<Jarak>Nama Produk<jarak>ke 019-4139987

Kami Akan membalasnya secepat mungkin.




Kredit to Mommy Lyna
 

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

B COMPLEX SHAKLEE KURANGKAN STRESS

12/18/2012 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Shaklee GLA
sebotol mengandungi 120 tableb
Cadangan
Untuk kesihatan berpanjangan : 1 biji sehari (selepas makan)
Untuk rambut gugur, anemia, kesakitan : 2 - 3 biji sehari, 1 biji (selepas makan)

 Bagaimana memilih B-Compleks yang baik?
  1. Mengandungi kesemua 8 vitamin-B1,B2,B3,B5,B6,B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA(kesemuanya perlu diambil dalam masa yang sama)
  2. Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin.
  3. Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar.
  4. Elakkan pengambilan B-Kompleks yang menawarkan rumusan larut-air(sustain release)





Manfaat utama:

  • menukarkan makanan kepada tenaga - Bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.
  • Melawan tekanan - Menggalakkan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit, tekanan, kemurungan dan imsomnia.
  • Membantu tumbesaran - Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
  • Rambut beruban dan gugur - mambaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
  • Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkakasan memori dan daya pemerhatian/fokus.
  • Mencegah anemia - membantu pembetukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, meransang srikulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kerdiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.
  • Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.
  • Mencegah perlcche - dikenali juga senagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau.
  • Detoksifikasi - meedakan alahan.


Kenapa Vitamin B Complex Shaklee Berbau ?

Pernahkah anda mengambil vitamin Shaklee dan merasakan baunya sangat teruk dan meloyakan?

Seringkali saya diajukan soalan tentang B complex, iaitu tentang baunya yang kurang menyenangkan. Ini sebenarnya masalah global, di mana2 orang bercakap tentang vitamin B complex yang berbau.

Sebenarnya bau pada B complex adalah satu petanda yang sangat bagus. Ini kerana ia memberi maksud bahawa B Complex Shaklee adalah B-Complex yang lengkap. Bahan yang menyebabkan bau kurang menyenangkan ialah Thiamin, salah satu komponen dalam vitamin B. Thiamin memberi bau kepada B complex, termasuklah bau kencing kerana ia larut air dan disingkir melalui kencing.

Vitamin Shaklee memang berbau kerana ia tidak mengandungi sebarang pewarna atau perisa. Tambahan pula ia adalah vitamin yang dihasilkan dari sumber natural. Bila dicampur perisa dan pewarna, hilanglah identitinya sebagai vitamin natural.

Vitamin B Complex Shaklee juga memberi beberapa kesan seperti merasa panas, rasa haus, rasa lesu, sekiranya ia pertama kali anda mengambilnya. Jangan risau kerana ia adalah normal. Ia memberi mesej bahawa tubuh anda sedang berinteraksi dengan vitamin B complex tersebut.

Sekiranya anda mengalami perkara-perkara seperti di atas, bertenanglah dan minumlah air banyak-banyak.

Manakala untuk mengurangkan bau B-Complex Shaklee, anda disarankan menyimpan vitamin tersebut di dalam peti sejuk.

Jadi, ambillah Shaklee tanpa ragu2 kerana B complexnya adalah lengkap dan asli. Haruslah anda berhati2 sekiranya vitamin B complex jenis lain yang anda ambil tidak memberi kesan2 seperti rasa haus, dan kencing berwarna kuning serta berbau… Mungkin ia vitamin B yang tidak lengkap?

Nota : B- kompleks meransang metabolisma dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba, oleh itu pengambilan air putih atau teh herba yang banyak adalah sangat digalakkan.

Vitamin B complex boleh mengemukkan???

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 
Kredit to Mommy Lyna dan Shaklee My

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

FAMILY WELLNESS SHAKLEE CERIAKAN KELUARGA

12/17/2012 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Ibu Mengandung



FAMILY WELLNESS SET
Mak boleh share ngan ayah...
boleh share ngan adik beradik (dewasa)..

Khas utk seisi keluarga.
Antara kebaikan Shaklee Family Wellness Set adalah :
~ Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
~ Membantu seisi keluarga rasa lebih bertenaga
~ Menguatkan system imun anda
~ Membekalkan kesihatan kulit , rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat
Family Wellness Set
 


 -Terdiri daripada 9 komponen asid amino untuk memudahkan penyerapan oleh badan.

 -Membina sel2 tubuh.Membantu kesihatan kuku dan

 rambut.

 -Membina ketahanan badan.

 -Menambah susu badan.

 
2. Vitalea (Multivitamin)

 -Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk

 keperluan tubuh seharian.

-Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti badan.

-Memulihkan selera makan dan melancarkan

 process pencernaan.

-Penting bagi prosess pertumbuhan.

 -Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan. -Melengkapkan nutrien yang kurang.

-Membantu penyerapan zat dari makanan.

 
3. Vita-C Sustained Release

 -Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.

-Membantu dalam penyerapan zat besi.

-Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.

-Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegarkan tisu dalam

 badan.

-Menjaga ketahanan badan dari selsema.

-Menstabilkan bahan kimia dalam badan.

 
4. B Complex

 -Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.

-Mencegah kelesuan dan kemurungan.

-Membantu kelancaran urat saraf.

-Mengelakkan stress.

 -Mengelakkan sembelit.
 

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah