SET SHAKLEE MIGHTY 3 GEM (SET PUASA)

6/28/2013 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Shaklee


Terbahagi kepada 3 produk asas untuk pembekalan vitamin, zat galian, tenaga dan pengekalan bendalir badan iaitu Mealshake (perasa French Vanilla), Energizing Soy Protein atau ESP (perasa Vanilla) dan Performance Drink atau PD (perasa oren). Ketiga-tiga produk ini berperanan membekalkan nutrien dan keperluan harian tubuh agar terus bertenaga dan cerdas.

Sesuai untuk mereka yang tidak sempat bersarapan, dan minuman untuk bersahur dan berbuka puasa. Kalau tak sempat sahur pun (kes terbangun tinggal 5 minit nak imsak/15 minit nak Subuh), mighty 3 gems ini insya-Allah memadai untuk anda menjalani kehidupan Ramadhan seperti biasa.

Dan berbuka puasa dengan mighty 3 gems memberi anda tenaga untuk menunaikan ibadah selanjutnya iaitu solat Maghrib, Isyak serta terawikh dan ibadah2 lain seperti bertadarus.

 Bagi ibu menyusu ia membantu ibu berpuasa sambil menyusukan anak.

 

Performance drink :

Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.

Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)

Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.

OptiCarb® pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan.

Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.

 
Energizing Soy Protein (ESP) :

Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.  

Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar.

Membekalkan tenaga.

Memberikan rasa kenyang. 

Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat.

Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit.

Membanyakkan susu badan (milkbooster).

Membantu mengekalkan kepejalan otot.

Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal.

Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.

 
Meal Shake :

Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tp dlm bentuk serbuk.

Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.

Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.

Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.

Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.

Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.

Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

*** Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos 1/2 sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.

 

Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

 

Kanak-kanak

Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan

Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang

Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil

Warga tua
Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.












Kredit to :Ibu Hakim Haikal

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

SET CADAR YANG GOJES

6/21/2013 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Jom Jamu mata dengan koleksi dari Akojaya.......bagi yang nak menambah koleksi jangan malu dan segan untuk menghubungi saya bagi mendapatkan keterangan lanjut.
 
sekiranya anda berminat sila hubungi
SITI AMINAH 019-4139987
Email saya : saminah2801@gmail.com
atau boleh tengok fb : www.facebook.com/AmnaAkojaya
 



























 

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

BEKAS KUIH RAYA CANTIK

6/20/2013 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Jom Jamu mata dengan koleksi dari Akojaya.......bagi yang nak menambah koleksi jangan malu dan segan untuk menghubungi saya bagi mendapatkan keterangan lanjut.
 
sekiranya anda berminat sila hubungi
SITI AMINAH 019-4139987
Email saya : saminah2801@gmail.com
atau boleh tengok fb : www.facebook.com/AmnaAkojaya
 
Set balang kuih 6 biji dengan penutup yang berbagai corak dan disertakan dengan Rak sesuai untuk kegunaan harian atau majlis jamuan dan juga Sambutan Hari Raya
 
 
Bekas Kuih Cantik
Canary Classic RM180
0.75L 7 pcs

Bekas Kuih Cantik
Gold Leave B RM145
0.5L 6 pcs

Bekas Kuih Cantik
Gold Leave A RM145
0.5L 6 pcs

Green Fauna RM145
0.5L 6 pcs
 

Lavender RM145
0.5L 6 pcs

Primula RM145
0.5L 6pcs

Rose Splendour RM140
0.75L 6 pcs

Royal Garden RM180
0.75L 7 pcs
 
Bekas Kuih raya
Royal Garden RM140
0.75L 6 pcs
 
 
HARGA YANG DIPARKAN ADALAH TIDAK TERMASUK POSTAGE YE
postage RM30 untuk semenanjung

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

KOLEKSI 2013

6/20/2013 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Jom Jamu mata dengan koleksi Luminarc dari Akojaya.......bagi yang nak menambah koleksi jangan malu dan segan untuk menghubungi saya bagi mendapatkan keterangan lanjut.
 
sekiranya anda berminat sila hubungi
SITI AMINAH 019-4139987
Email saya : saminah2801@gmail.com
atau boleh tengok fb : www.facebook.com/AmnaAkojaya
 
 
luminarc

luminarc 2013















0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah