KENAPA SAYA PILIH PRODUK MLM NI???? ADAKAH KEKAYAAN YANG DICARI?

11/30/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments


KENAPA SAYA PILIH PRODUK MLM NI???? ADAKAH KEKAYAAN YANG DICARI?



Kenapa nak sangat bisnes Shaklee ni????


Tak cukup sangat ke duit gaji kerja sekarang ni. Dah boleh beli rumah dan kereta pun kan.

Memang la dapat semua tu dengan jawatan saya sekarang. Tapi apa yang lebih diingini ialah masa bersama mereka. Buat masa ni anak ditinggalkan dengan pengasuh, yang bersekolah pula akan transit ke taska berdekatan. Kesian juga tengok anak2 balik rumah bersama mak ayah yang balik kerja.

Sebenarnya mereka lagi letih berbanding kita yang berkerja. Malam sebelum pukul 10 masing2 dan pengsan. Lambat sediakan dinner, alamatnya terus tido tanpa mkn malam la.

Bila berbisnes Shaklee dapat kepuasan membantu orang lain terutama sekali ahli keluarga terdekat untuk tingkatkan kesihatan. Menyesal pula lambat kenal Shaklee. Tapi, ye la kan. Masa tak dapat diundur kembali.

Doakan semoga saya berjaya, dan mampu peroleh time freedom bersama keluarga dan yang paling penting dapat bantu orang lain bertambah sihat.










#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#LiveAmazing
#landmarkstudy

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

KENAPA PERLU BERSEDIA SEBELUM MENGANDUNG???? UNTUK APA

11/29/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

KENAPA PERLU BERSEDIA SEBELUM MENGANDUNG???? UNTUK APA



Pengalaman mengandung kali pertama memang sukar dilupakan!!!


Pengalaman pertama mengandung, apabila lewat datang bulan terus mengalami muntah-muntah yang teruk. Saya ke Klinik untuk dapatakan rawatan dan ubat tahan muntah. Selepas 2 kali ke linik untuk dapatkan rawatan, simptom masih sama. Klinik kemudiannya membuat surat rujukan dan diamsukkan ke hospital. Kalau dan masuk wad, "minum air hospital" je la jawabnya he he.

Selepas keluar hospital baru saya ke Klinik Ibu dan Anak untuk membuat kad rawatan alternatal. Masih juga mengalami masalah muntah-muntah. Kemudian semasa lawatan susulan pada usia kandungan 12 minggu saya ke klinik dan memaklumkan kepada nurse bahwa saya ada turun darah. Nurse minta saya terus ke hospital.

Semasa di hsopital doktor mekalumkan bahawa kandungan saya sudah tidak bernyawa. Memang sangat kecewa apalagi setelah melalui pengalaman alahan yang teruk. Doktor juga maklumkan sepatutnya pada usia kandung 12 minggu telah lengkap dengan degupan jantung. dan juga doktor maklumkan sekiranya janin itu hidup pun mungkin tidak sempurna.

Selepas keluar dari hospital, nurse telah bekalkan dengan asid folic dan katanya salah satu punca kandungan saya tak sempurna dalah kerana kekurangan asid folic.

Sejak itu saya mula menitikberatkan pemakanan seharian dan mencari makanan tambahan yang lain untuk cukupkan keperluan nutrien seharian saya.

Jangan tunggu dah sakit atau mula mengandung baru nak cari vitamin atau makanan berkhasiat. Pengalaman sendiri yang setiap kali mengandung akan melalui fasa alahan yang teruk, tiada lagi istilah makanan yang bagud untuk saya. dapat telan makanan itupun dah kira cukup baik!!! he he


Banyak perkara yang perlu kita ketahui sebelum betulbetul bersedia untuk hamil, antaranya masalah kesihatan yang sering menjadi igauan ibu ahamil... antaranya adalah masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung ddan juga masalah disbetes.





#tsunamishaklee
#LiveAmazing
#shakleeeffect
#landmarkstudy

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

BAGAIMANA EKSTRAK BAWANG PUTIH MEMBANTU KESIHATAN KITA?

11/28/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

 BAGAIMANA EKSTRAK BAWANG PUTIH MEMBANTU KESIHATAN KITA?




Khasiat atau manfaat bawang putih ternyata tidak hanya untuk menyedapkan atau sebagai bumbu/rempah  masakan saja, namun ternyata banyak hal lain yg dapat di manfaatkan dari bawang puth tersebut terutamanya untuk dunia kesehatan.

Tanaman yang dikenal dengan nama latin  Allium sativum  merupakan tanaman yang berasal dari Asia tengah tinggi sekitar 50-60 cm dan termasuk kedalam family Liliacea.

Perlu diketahui , bawang putih akan memiliki khasiat yang optimal jika di konsumsi dalam keadaan mentah , segar dan masih aberwarna putih bersih.

Serta pilihlah  Bawang putih yg umbinya penuh, tidak lunak, bebas dari kerusakan dan noda hitam serta tidak bertunas hijau.

Bagaimana ekstrak bawang putih membantu kesihatan kita?


1. Meningkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung kerana kandungan spearmintnya.
2. Meningkatkan sistem imun badan secara semulajadi.
3. Antibiotik semulajadi dan selamat digunakan untuk jangka masa panjang.
4. Meningkatkan sistem pertahanan badan didalam melawan alergi seperti sinus,hidung sensitif dan selsema.
5. Meningkatkan sistem penghadaman seperti kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman.
6. Mampu membantu menstabilkan tekanan darah tinggi.
7. Sebagai agen detoksifasi dan mampu menolong badan membuang logam berat dan melindungi sel darah dari dimusnahkan oleh logam berat seperti kadminum dan plumbum.
8. Membantu menurunkan kolestrol dan kelikatan darah serta mengurangkan
9. Melindungi jantung dan penyakit koronari.
10. Menolong menstabilksn glukos dalam tubuh kita.

Bagi ibu-ibu yang baru lepas bersalin bagus ambil bawang putih ni supaya dapat membantu buang angin didalam badan. Bagi mereka yang selalu pening kepala kerana angin juga bagus ambil ini.

Rasanya mampu ke nak telan bawang putih?????

Agak susah kan nak telan bawang putih mentah. Apa kata kita makan je bawang putih dalam bentuk pil, kurang sikit baunya he he......dan tak terlalu pedar....

garlic shaklee


💜 Siti (ID 906598)

☎ H/P : 019-4139987
(SMS/Whatsapp)


✉ saminah2801@gmail.com


FB : Siti Aminah Abd Halim

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

OMEGA SHAKLEE BUKAN SAHAJA UNTUK KURUS

11/28/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

OMEGA SHAKLEE BUKAN SAHAJA UNTUK KURUS


Omega atau minya ikan memang banyak kelebihannya, bagi mereka yng tengah berusaha untuk menurunkan berat badan, omega sememangnya bertindak sebagai pembakar lemak.
Tapi lain pula bagi ibu mertuaku.

omega untuk sakit lutut

Tiada kata yang mampu diucapkan lagi apabila menyaksikan orang tersayang kembali cergas untuk melakukan Ibadan.

Sesungguhnya Hadiah yang paling berharga adalah apabila dikurniakan kesihatan yang baik.

Dalam meniti usia emas, pelbagai masalah dihadapi terutama masalah kesihatan sendi. Tak mampu untuk berdiri atau duduk lama, terlalu sakit sehingga mengganggu waktu tidur. 
Alhamdulillah, apabila mula mengambil omega secara berterusan, mengurangkan kesakitan Dan mampu untuk solat berjemaah di masjid yang hanya terletak di belakang Rumah sahaja.

Syukur pada Allah kerana masih diberi peluang.


Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee


1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE(lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout 

Omega Shaklee Terbaik

Berikut adalah 7 sebab kita perlu pilih Omega Guard berbanding minyak ikan jenama lain di pasaran.


v  Minyak Omega3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
v  Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
v  Omega3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
v  Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
v  Sebiji kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega3, EPA dan DHA.
v  Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
v  Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrak omega3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Nak Konsultasi Secara Percuma.

Whatsapp 019-4139987 Siti





#shakleeeffect
#tsunamishaklee
#omegaguard
#setsendishaklee
#ibumertuaku

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

MEROKOK SEBABKAN MASALAH KOLESTROL YE????!!!?

11/28/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments

Omega Shaklee
CURIOUS 😏

Merokok sebabkan masalah kolestrol ye????!!!?


Here we goes. Merokok ni effects dia memang teruk pada 1st hand, 2nd hand and 3rd hand smoker. Semua dah tahu tapi tak nak akui. Yelah selagi belum terima akibatnya, relax la kan? Kan? Kan? Heee

Ok, kesan merokok pada diri perokok sendiri.

- Menurut kajian, jika perokok tersebut belum ada masalah kolestrol, ia boleh merendahkan kolestrol baik iaitu HDL.

- Tapi kalau dah ada masalah kolestrol tinggi, ia boleh menyebabkan salur darah tersumbat, kerosakan salur darah dan membawa kepada masalah jantung.

Kesan pada 2nd hand smoker pula especially kaum wanita, asap rokok boleh menyebabkan gangguan pada hormon. Hormon wanita bila tak stabil, ia boleh menyebabkan ketidaksuburan, risiko osteoporosis dan kolestrol boleh sky high.

Kesan pada 3rd hand smoker pula especially kanak-kanak, ia boleh mengganggu tumbesaran kanak-kanak, sistem imun, gangguan pernafasan especially kanak-kanak yang ada masalah asthma (boleh bawa maut tau!)

Effects smoking ni takde yang biasa-biasa. Semua yang level severe punya. Kalau tak sayang diri pun, sayang la orang sekeliling tu.

Pengambilan Omega 3 setiap hari insyaAllah boleh bantu mengurangkan ketagihan merokok. At the same time juga, Omega 3 boleh membantu

✔ mengurangkan kolestrol jahat
✔ meningkatkan kolestrol baik
✔ membakar lemak dengan berkesan
✔ meningkatkan sistem imun
✔ mencegah stress
✔ memelihara kesihatan jantung
✔ mengawal tekanan darah
✔ bertindak sebagai anti radang
✔ mengelakkan salur darah dari tersumbat
✔ menstabilkan gula darah
✔ memelihara kesihatan prostat (elak salur prostat dari tersumbat)


Whatsapp 019-4139987

#tsunamishaklee
#LiveAmazing
#shakleeeffect
#landmarkstudy

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

KENAPA TERRLALU PENTING LANDMARK STUDY KETAS PRODUK SHAKLEE

11/27/2016 Siti Aminah Abd Halim 2 Comments

KENAPA TERRLALU PENTING LANDMARK STUDY KETAS PRODUK SHAKLEE

landmark


Korang pernah dengar pasal LANDMARK STUDY NI.


Meh nak cerita sikit pass landmark study ni. Landmark study macam pengiktirafan dari pihak ketiga la. Contoh macam sistem yang kita jalankan dalam organisasi kita selalu akan ada badan lain untuk audit samada proses yang kita jalankan tu betul dan berkesan ke tak. Kalau pendidikan akan ada MQA dan pengurusan akan ada SIRIM.


Tahukah anda Shaklee telah menjalankan Landmark study sejak bertahun2 lamanya hanya untuj memastikan vitamin2 keluaran Shaklee benar2 terjamin selamat dan berkesan.
Dr. Gladys Block dari University of Public Health inilah yang bertanggungjawab menjalankan kajian2 ke atas produk2 Shaklee. Bukan mudah ya Shaklee nak keluarkan produk tanpa ada Landmark Study. Kalau tak makan vitamin shaklee mungkin saya tak ambil tahu hal ini. Benda baik mesti saya nak kongsi dengan semua.
landmaark study

Shaklee BERANI MATI Kerana Landmark Study

  •  Landmark Study dilakukan oleh pihak ke 3 iaitu badan bebas yang sukarela menawarkan khidmat untuk lakukan kajian Landmark (Boleh rujuk folder Landmark Study).
  • Shaklee langsung tidak masuk campur dengan urusan kajian Landmark. Malah kos Landmark Study juga ditanggung oleh badan bebas terbabit
  • Syarat Kajian Landmark oleh University of California Berkeley itu ialah walau apapun keputusan hasil kajian baik atau buruk tetap akan disiarkan dalam jurnal ulasan.
  • Koresponden kajian adalah berdasarkan kepada pengamal Shaklee selama lebih 20 tahun(bukan setakat makan suplimen Shaklee tetapi mengamalkan pemakanan seimbang), orang yang mengamalkan suplimen bukan Shaklee, dan bukan pengamal suplimen
  • Hasil Kajian berpihak kepada Shaklee, maka terbukti produk Shaklee selamat untuk di makan
landmark study

Macam tu la juga dengan suplemen yang kita beli dan makan, seeloknya cari yang ada landmark study.

1. Landmark study ni bukan dijalankan dalam masa sehari atau sebulan dua bulan ye, tetapi dalam jangkamasa 10-30 tahun.

2. Kenapa lama sangat ye. Ye la, kita makan vitamin belum tentu nampak kesan sampingan dalam masa seminggu kan. Kita nak tahu apa akan jadi kemudian apabila kita consume vitamin secara berterusan.

4. Landmark study dijalankan mengikut 3 kategori, kategori yang makan supplement Shaklee, kategori yang tidak makan apa2 supplement dan kategori makan supplement brand lain.

5. Hasil landmark study menunjukkan keputusan kesihatan lebih baik kepada mereka yang mengamalkan supplement Shaklee berbanding 2 kategori yang lain.

Terpulang kepada individu untuk memilih cara dan bagaimana untuk menjaga kesihatan masing2.
Saya cuma kongsi kan apa yang mendatangkan kebaikan Kepada semua orang.


#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#LiveAmazing

2 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

RESEPI DONUT SEGEBU DONUT BIG APPLE

11/14/2016 Siti Aminah Abd Halim 2 Comments

RESEPI DONUT SEGEBU DONUT BIG APPLE


Wow, siapa yang pernah makan donut Big Apple mesti tahu macam mana rasa gebu dia kan, 

Kalau sebelum ni saya suka makan Dunkin Donut.......Dunkin Donut pun sedap juga dan lebih berat dan cepat kenyang la kalau nak dibandingkan dengan Donut Big Apple.


Ini la rupa donut mami punya, nampak tak menarik la kan, tapi Insyaalah sangat gebu walaupun dah goreng lama ye. Anak-anak memang gemar makan donut, selalunya adunan 500gm tepung tu, boleh buat frozen lagi. Tapi bila anak dah semakin membesar, satu adunan boleh habis dalam masa satu hari sahaja.


Ini pula rupa donut Big Apple yang sebenarnya kan.....tengok rupa pun dan mengiurkan. Mami tak rajin la nak buat topping. Alah, banyak pula bebelnya ye.Meh kita tengok resepinya.


Resepi Asal : Chef Asma

Resepi Donut Gebu


500 gm tepung roti atau tepung high protein atau tepung gandum ( sebaiknya tepung roti....inilah rahsianya )
10 gm instant yeast atau 1 peket mauripan
1 sudu besar bread softener ~ optional
60 gm mentega
60 gm gula halus
2 sudu besar susu tepung
1 sudu besar susu pekat manis
2 biji telur
1/2 sudu kecil garam atau secubit garam
200 ml air sejuk dari peti ais

minyak untuk mengoreng terendam
gula kastor atau gula icing ikut kesesuaian untuk menyalut donut

Mami menggunakan bread maker untuk menyediakan donut ini
Masukkan semua bahan ke dalam bread maker ( kecuali minyak untuk mengoreng dan gula kastor / gula icing untuk salut donut )
Set pada button uli doh dan biar bread maker mengambil alih tugas menguli. Masa ni bolehlah buat kerja lain.. memasak ke.. basuh baju ke.. kemas rumah ke.. sidai baju ke.. lipat kain ke.. 

Kalau Tak ada breadmaker, jangan la mengis tepi bucu katil pula ye.....Uli la guna tangan, satu kelebihan tu tak perlu pergi Gim lagi untuk dapatkan lengan sado.



Bila dah siap uli, tumbuk doh untuk keluarkan angin.......kalau uli guna tangan, uli sampai jadi doh dan tutup bekas guna kain atau plastic Cling Wrap.....biarkan selama 40 minit atau naik 2 kali ganda ye.....

Mami tak buat untuk jual, so mami leperkan guna penggelek dan terap guna acuan donut yang beli kat kedai je......bagi yang meniaga, sila timbang doh supaya sama saiz ye.....paling kurang 40 gm macam tu, atau boleh kecik lagi......mami punya saiz paling comel je, senang anak nak bawa masuk mulut, tak payah nak bawa merata.

Dah terap guna acuan, biarkan doh naik lagi sebab tadi kan dah leperkan.......nampak tak hasil akan dapat seperti dalam gambar kat atas tu la he he......

Bila dah naik baru la goreng menggnakan minya yang cukup dan agak kekuningan sikit je. Kalau nak frozenkan....Gorang sekejap je tau, pastu simpan dalam bekas atau plastik dan masuk dalam peti.....keluarkan bila nak makan, gorang balik sampai kuning sikit je.


Dah goreng, sejukkan sekejap sebelum golekkan menggunakan gula ising atau kastor.......oleh kerana anak2 suka Donut Iceberg Big Apple, so mami guna gula ising je la.......kurang sikit manisnya.

Adunan donut ni juga mami guna untuk buat burger goreng Malaysia yang menggunakan sambal bilis tu....
macam ni....


Ha Jimatkan, dari satu resepi dapat hasilkan 2 jenis kuih kegemaran anak2.....

Jom buat sendiri he he....jimatkan belanja sikit dalam keadaan ekonomi sekarang ni.

Nak cari vitamin semulajadi pun boleh whatsapp Mami ye 019-4139987 Siti Aminah

Kredit : Azlita

2 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah

PROMOSI NOVEMBER 2016

11/08/2016 Siti Aminah Abd Halim 0 Comments


PROMOSI MENARIK NOVEMBER 2016

Setiap bulan akan ada promosi yang menarik dari Shaklee kepada semua yang setia dengan makanan kesihatan ini.
Apa yang menarik bulan November 2016 pula ialah....





 





PROMO NOVEMBER 2016
======================

Lecithin : buy 4 at 3
Alfalfa : buy 4 at 3
Vitalea kids : buy 4 at 3
Nutriferon : buy 2 get 5% discount
Nutriferon : buy 6 free 1



● lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran
APA KANDUNGAN LECITHIN ?
● lecithin Shaklee mengandungi sumber semulajadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol
● lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu
APA FUNGSI KOLINA ?
● kolina penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan
● kolina adalah suatu komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf
● maknanya selain untuk menghapuskan lemak degil, kolestrol dalam badan, Lecithin juga boleh membantu otak kita berfungsi dengan cerdas
 
1.  Merawat gangguan pencernaan
2.  Mengawal kolestrol dalam darah
3.  Menghapuskan kolestrol buruk (LDL)
4.  Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.  Bagus untuk pesakit diabetis kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.  Mencegah edema - Pengumpulan air di dalam badan terutama di bahagian kaki
7.  Mengurangkan simptom menopaus
8.  Merawat asma dan lain-lain masalah pernafasan
9.  Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam badan
11. Merawat sakit otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Terkenal dengan fungsinya yang memperbanyakkan susu ibu
15. Merawat masalah pundi kencing
16. Merawat masalah gastrik dan gangguan hati
17. Meningkatkan kesihatan prostat
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita ( mana longgar confirm KETAT.. hee~ )
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu meningkatkan kesihatan lelaki
21. Membantu merawat lain-lain masalah kesihatan seperti alahan, gout, nafas berbau, arthritis, masalah kolon, hernia, hayfever, bau badan, ulser dan sinus


 
KANDUNGAN VITAMIN YANG ADA DALAM ALFALFA SHAKLEE

Vitamin A – untuk penglihatan
● membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan, menggalakkan pertumbuhan sel, menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan

Vitamin E – melindungi sel-sel
● terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara, kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot, memperbaiki fungsi imun, menguatkan otot di dalam badan, membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah, membantu fokus mata

Vitamin U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik

Vitamin B6 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak, menggalakkan kesihatan saraf dan kulit, membantu mengurangkan loya

Vitamin K – penting bagi pembekuan darah, penting dalam fungsi hati, menyumbang kepada kecergasan

Vitamin D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat


1. dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima
● satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun pada julung kalinya Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954
● merupakan penemuan terhebat dalam bidang immunologi
2. lebih daripada 40 Tahun penyelidikan
● Dr. Kojima berjaya mencipta Nutriferon Shaklee selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain
3. Dr.Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya ( TUNGGAL ) interferon semulajadi di dunia
● Nutriferon Shaklee sehingga kini tidak boleh didapati dimana-mana kedai @peniaga selain Shaklee yang mana produk nutriferon ini telah dipatenkan oleh Shaklee --> say no to cetak rompak.. hee~
4. Nutriferon Shaklee mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi
● Nutriferon Shaklee berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower
● formula yang digunakan dalam pembuatan nutriferon adalah 100% semulajadi, selamat, tulen dan berkesan
5. kelebihan nutriferon shaklee adalah terbukti secara klinikal
● dapat menyokong dan meransang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular
6. terbukti dengan 4 ujian klinikal terhadap manusia
 
KELEBIHAN NUTRIFERON
1. kukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
● kajian menunjukkan interferon mampu meransang dan mempertingkatkan keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh T-cells, B-cells & Makrofag
● ia dapat membantu :
a. sesiapa yang hadapi masalah tahap keimunan sering berkurang
b. sesuai untuk yang kerap selsema, kerap demam dan kerap jatuh sakit melebihi seminggu
c. ibu menyusu yang mana anaknya masih kerap demam atau demam berpanjangan
2. bantu lawan kanser dan tumor otak
● polisakariada yang terdapat dalam interferon semulajadi meransang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser
3. bantu kurangkan ketidakselesaan sewaktu kemoterapi
● polisakarida juga membantu mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi dijalankan
4. melindungi dari Influenza, selesema
● membantu seimbangkan respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara, berkesan melindungi virus mikrob seperti selesema, alergi dan inflamasi dan influenza
5. bagus untuk immune booster pada keadaan ketika cuaca tidak menentu, jerebu dll
6. sangat sesuai untuk orang yang kerap dikelilingi orang ramai @ melancong, berada di luar negara
7. meringankan stress dan kelesuan
● rumusan nutriferon dapat ringankan rasa tidak sihat yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk
8. melambatkan penuaan
● formula unik nutriferon semulajadi yang pertama di dunia sebenarnya dapat meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman dan menjadikan sel-sel kulit lebih sihat dan muda
9. mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit-pesakit hepatitis B & C
● keberkesanan kebaikan nutriferon shakleedalam memerangi dan mengurangkan infeksi juga meminimumkan ketidakselesaan akibat penyakit hepatitis B & C ini seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll
10. membantu kesihatan wanita menopous menjadi lebih baik.
11. gejala-gejala seperti hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dalam tubuh dan masalah-masalah lain berkaitan menopous dapat diatasi dengan pengambilan nutriferon
12. mengurangkan simptom-simptom ketika pra-haid dan sewaktu haid 
● mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin seperti kekejangan otot, sakit belakang, sakit payudara, jerawat, kegelisahan, insomnia dan perubahan emosi yang tidak terjangka
13. bantu dalam pemulihan penyakit :
a. lepromatus ( kusta )
b. leishmaniasis ( pelbagai penyakit yang disebabkan oleh jangkitan 
organisma yang dikenali sebagai protozoa ) 
c. toxoplasmosis ( penyakit yang disebabkan oleh parasit )
 


0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah