SET MENYUSU SHAKLEE CERIAKAN IBU DAN BAYI

11/15/2012 damiaamna 0 Comments

SET 3M
 
 
 
Pernah tak anda alami terutama waktu berpantang dulu bila orang tua melarang makan makanan seperti berangi kerana ditakuti anak kembung perut...... tapi realitinya memang betul pun kan, bila kita makan ubat yang panas atau untuk membuang toksin maka baby kita pun akan ikut cirit-birit kan...sebab baby kita minum susu kita sepenuhnya kan...
so pemakanan ibu adalah sangat penting untuk memastikan susu kita benar-benar berkualiti kan ... sedar tak kat luar tu ibu-ibu yang memberikan susu formula (FM) sibuk mencari susu yang tinggi DHA lah RDA  dan macam-macam lagi.....bagi ibu2 yang BM full pula jangan abaikan pemakanan untuk tingkatkan kualiti susu kita sendiri.
 

Bagaimana vitamin bantu Penyusuan:

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita). Pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil..dan wajah berseri..inlah rahsianya ..B for Beauty.

Vitamin C : sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan...dan kulit lebih cantikkk.

Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mencepatkan penghasilan susu ibu.

Kalsium@ Ostematrix : Dalam susuibu, antara komposisi vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua. Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum...ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkir.
     
ESP @ Energizing Soy Protien : Komposis vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. Apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

SHAKLEE


set B (Ibu Menyusu)
Vita-Lea
B-Complex
Vitamin C
Alfalfa

Set 3M (Ibu Menyusu)
Vita-Lea
B-Complex
Vitamin C
Alfalfa
ESP
Ostematrix

TESTOMONI SET MENYUSU SHAKLEE:
 Seorang ibu yang baru masuk kerja setelah cuti bersalin, kebetulan satu tempat kerja. Lalu saya sarankan untuk mengambil Alfalfa untuk banyakkan susu, dan beberapa vitamin lain kerana dia ada masalah kekurangan vitamin akibat ingin menurunkan berat badan dan mengikuti program berat badan dengan satu produk. Setelah labih kurang 2 bulan kemudian, saya dapat berbual denganya:
"kak saya perasan masa saya menggunakan produk untuk mengurangkan berat badan tu, susu saya memang banyak. Selepas itu saya berhenti menggunakan produk tersebut dan menggunakan produk Shaklee, susu saya banyak juga tetapi susu lebih pekat dan berwarna kuning-kuning kehijauan."
Alhamdulillah dengan vitamin Shaklee dan tambahan Alfalfa memang terbukti meningkatkan susu ibu serta memekatkan susu.
 
Ini adalah testimony diri sendiri dengan SET MENYUSU SHAKLEE saya akhirnya Berjaya menyusukan anak ke-4 saya secara ekslusif....Alhamdulillah, saya bersyukur sangat dengan rezeki yang telah dikurniakan untuk bayi ke-4 saya disamping usaha diri sendiri dengan supplement Shaklee..

hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan cadangan supplement mengikut budget anda!!


 **hubungi segera.....cadangan set ikut budget juga boleh diuruskan...hubungi saya untuk pandangan supplement mengikut budget anda!!!


 

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah