CARATOMAX- VITAMIN A UNTUK KESIHATAN MATA

6/05/2013 damiaamna 0 Comments

 
 
 Shaklee

JOM ORDER

 
  
Apa itu Caratomax?

Carotomax adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene, and zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.

Apakah carotenoids? Carotenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. Ia memberi warna oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.

Apakah fungsi dan kebaikan carotenoid?

1. Melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas

2. Sumber Vitamin A terbaik

3. Meningkatkan sistem imunisasi

4. Membetulkan fungsi organ tubuh

Sumber yang mengandungi carotenoid adalah lobak, kentang, bayam, tomato dan lain-lain sayuran. Cara yang terbaik untuk mengekalkan kandungan carotenoid ialah dengan mengambil sayuran ini
TANPA DIMASAK.
 
 Caratomax adalah kandungan vitamin A yang baik untuk kesihatan mata dan penglihatan yang baik serta dapatkan meredakan penyakit kulit dan berkesat untuk masalah jeragat. Ianya meningkatkan antioksida (system imun), dapat melawan kanser dan  oksidasi.AWAS!!!

 

1.Vitamin A tidak boleh diambil secara berlebihan. Ini adalah kerana ia merupakan salah satu vitamin larut lemak dan jika diambil melebihi dos yang ditetapkan, ia akan tersimpan di dalam organ-organ dalaman kita terutamanya hati.(Namun Carotomax shaklee berbeza dr yang lain kerana ia dalam bentuk pre-kursor, yang mana akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja).

2.Tidak boleh diambil oleh ibu mengandung. Pengambilan vitamin A yang berlebihan terutamanya ketika tempoh trimester pertama kehamilan, boleh menyebabkan risiko kecacatan pada bayi dalam kandungan termasuklah kecacatan jantung dan sistem saraf.

 

 
 

Satu hidangan Shaklee CaratoMax bersamaan dengan :

 


 
 

0 comments:

Terima Kasih atas kesudian anda melawat blog saya, saya akan balas dan jejak blog anda kembali InsyaAllah